Concursul CreativArt, ed. a X-a, 6-16.06.2017

Concursul Interregional de Creație vestimentară, Artă decorativă, Artă textilă, Pictură, Tapiserie și Fotografie ”CreativArt”

Ajuns la a X-a ediție, desfășurată în perioada 6-16 iunie 2017, proiectul interregional a reunit un număr mare de participanți, după cum urmează: 385 copii participanţi la concurs, 22 unități școlare, 40 cadre didactice din cluburi şi palate ale  copiilor, precum şi alte unităţi şcolare participante (grădiniţe, şcoli gimnaziale, colegii tehnice şi centre de educație incluzivă) din 12 județe ale țării.

Anul acesta concursul s-a desfășurat în două etape: prima sub forma unei frumoase expoziții, care a încântat juriul, copiii și părinții, organizată la Iulius Mall Suceava și a doua etapă cu participare directă, desfășurată la Palatul Copiilor Suceava. Evaluarea lucrărilor s-a făcut după următoarele criterii: originalitate, aspectul estetic, creativitate, imaginație, corectitudinea execuției tehnicii alese. S-au obținut un număr de 147 premii , având în vedere numărul de participanți, de secțiuni și categorii de vârstă preșcolari-19 ani. Palatul Copiilor a participat cu lucrări realizate de către copiii de la cercurile de: artă textilă-Macoveiciuc Hreamătă Cristina, tapiserie/atelierul fanteziei/cusături-Reuț Olga Marcela, confecții-Voinoiu Ileana, pictură-Rusu Petronela, origami-Maxim Cristina, foto-Buculei Mihaela, obținând un număr de 49 premii. Lauriații concursului au fost de la Clubul Copiilor ”Cimbora” din Odorheiul Secuiesc, jud. Harghita-secțiunea artă textilă – broderie, Clubul Copiilor Ruginoasa, jud. Iași-secțiunea artă textilă–cusături tradiționale-participare directă, Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu”- Fălticeni, jud. Suceava –participare directă.

Concursul a cuprins cinci secţiuni: creaţie vestimentară, artă textilă, artă decorativă, pictură decorativă, tapiserie şi fotografie. 

Considerăm că acest concurs şi-a atins scopul şi obiectivele propuse, deoarece am avut oportunitatea de a promova cei mai talentați copii, cu spirit întreprinzător, cu potențial creativ și inventiv, ce au desmonstrat capacitatea de aplicare a cunoștințelor și abilităților în mod original și personal.

Cea de a doua etapă a competiției a fost filmată de către partenerii noștri și a fost difuzată pe postul local Intermedia Suceava, la emisiunea pentru copii intitulată ”Clubul Copiilor”.

Coordonator proiect,

prof. Reuț Olga Marcela

Advertisements